Alimente antistres

Boala cea mai frecventa a secolului nostru este stresul. Acesta , netratat, poate duce la complicatii maore si chiar moarte ( dar despre asta mai detaliat promit ca voi face o postare cat de curand ).
Pe langa exercitii mentale si fizice de relaxare, stresul poate fi combatut si prin alimentatie. Anumite alimente iti influenteaza in mod pozitiv starile si te energetizeaza.

1.Laptele :- contine vitamine, grasimi , minerale si calciu : foarte important pentru sanatatea oaselor , prevenirea osteoporozei si transmiterea impulsurilor nervoase
- acesta mai contine si cantitati mari de antioxidanti , care distrug radicalii liberi , asociati stresului.

2.Citricele :
- un cocktail de vitamina C , ele intaresc sistemul imunitar si reduc nivelul hormonilor "nascuti " de stres .- a se consuma crude , deoarece prin gatit se distruge definitiv aceasta vitamina.

3.Ceapa :
- acesta contine sulf, ceea ce pastreza zaharurile din sange la un nivel bun pentru functionarea organismului.- distruge bacteriile din tubul digestiv- flavonoizii proteeaza arterele- seleniul continut apara celulele de imbatranire.

4.Ouale :
- continut bogat de vitamine , proteine si minerale ce intaresc imunitatea , regenereaza celulele
- previn aparitia anemiei , deoarece contin vitamina B

5. Migdalele :
- au urmatoarele vitamine : B2 , vitamina E , magneziu si zinc .
- zincul = inhiba stresul
- viatamina E = distruge radicalii liberi si apara de bolile cardiovasculare

6.Pestele gras :
- bogat in acizi Omega 3 , fier, calciu, sodiu,potasiu,fosfor si zinc.

- lupta si distruge anemia, depresia, afectiuni cardiovasculare, bolile neuro-degenerative si este un minunat binefacator pentru sistemul nervos.

Etichete: , , , , , , , ,