
- 1kg rosii coapte
- 1kg gogosari
- 1kg gogosari copti
- 500 g ceapa
- 250 g ulei
- 2 linguri zahar
- 4 foi de dafin
- 1 lingurita piper boabe
- 1 lingurita ienibahar pisat
- 2 lingurite sare
-rosiile se spala bine, se taie in sferturi si se baga la masina de tocat
-se taie gogosarii in cubulete dupa ce se indeparteaza semintele
-se coc gogosarii si se pun intr-un vas cu apa si sare. Dupa ce s-au racit se rup in fasii.
-se taie ceapa marunt si se caleste in ulei
-dupa 5 minute se adauga gogosarii
- se toarna sucul de rosii, se dauga zahar, sare, ienibahar
- se lasa pe foc si se amestecamereu pana se obtine un sos gros si bine legat.
Poate fi mancat cu chip-uri, cu nachos...etc
Pofta buna :)Etichete: aperitiv, gogosari, post, retete mancare, sos, sos de rosii si gogosari