Rosia Montana si cianura

   Si iata si partea a 2 a a articolului Lupta impotriva cianurii si a fracturarii hidraulice .
Despre Rosia Montana s-a scris deja mult, cu detalii, cu pasiune. Ce as mai putea sa spun eu?! Pai, momentan voi face un rezumat informational , fara analiza implicatiilor politice.
So: -  se vor distruge 4 munti - Muntii Apuseni 
       -  in locul lor va aparea un lac toxic cu peste 250 de milioane de tone de apa cu cianura
      -  Rosia Montana  va fi ingropata in 500 de milioane de tone de steril
      -   este demonstrat prin analiza compusilor ca aceasta toxina cauzeaza multe tipuri de cancer.
      -   politicienii vor sa aprobe legea exproprierilor fortate in caz de interes national ; iar asta inseamna ca legea este pusa in slujba corporatiei, si transformarea Rosiei Montane in lac de cianura poate fi considerata in interes national de catre politicienii ajutati de spaga primita : orice roman poate fi scos din casa sa cu forta. 
   Cei care spun ca oamenii de acolo sunt saraci si nu isi doresc decat sa munceasca nu iau in calcul faptul ca cei de la RMGC nu vor angaja mineri romani, decat , poate, la paza, deoarece nu au experienta in lucrul cu cianura si in mineritul de suprafata.
 Zona respectiva este superba , include un peisaj minunat, case unice ca si arhitectura si galerii vechi , de pe vremea roamanilor ; are un potential enorm pentru turism, agricultura , chiar si minerit, dar nu cu cianura. Pentru cei care urla sus si tare ca nu poate fi facut nimic altceva in zona , in afara de distrugerea a 4 munti , deoarece este declarata zona monoindustriala, sa se stie ce aceasta 'fascinanta ' si de ' netrecut ' opreliste poate fi schimbata de catre lipitorile de la conducere!
sursa facebook
    In final va las cu un flyer care sa va dea puterea sa spuneti : ' NU in numele meu!!! '
sursa pagina Rosia Montana in Unesco

Etichete: , , , , , , , , ,