Pe 6 aprilie ai sansa sa faci ceva pentru tine si ai tai

  In fiecare zi ni se aduna din ce mai multe nemultumiri : sistemul de invatamant este la pamant , sistemul de pensii si salarii este jalnic,  iar cel de sanatate .....nu prea exista. Mancarea este din ce in ce mai proasta si mai scumpa. Statul da , cel putin saptamanal , cate o lege tampita prin care ne arata cat de mult ne ignora si cat poate sa traga de pe urma noastra. 
   Din pacate ne multumim doar cu vaiete si plangeri de la unul la altul , fara sa trecem la un nivel constructiv. Stim sa spunem cu patima : " nenorocitii , hotii " , dar nu facem nimic sa stopam si sa schimbam ce nu ne convine , sa le demonstram ca nu suntem doar oi in tarc. Suntem prea inoculati cu zicala tampita  " capul plecat sabia nu-l taie " si asta nu ne aduce nimic bun.
    Eu va propun sa trecem la actiune , sa facem ceva bun si real pentru  noi insine si ai nostri , sa luptam pentru schimbare , nu doar sa vorbim despre ea ca despre o utopie. Pe 6 aprilie 2014 , incepand cu orele 15:00 in Bucureşti, la Statui  - la Universitate se va desfasura un amplu protest impotriva exploararii hidraulice de mare volum, cu foraj orizontal   a gazelor de sist. Aceasta metoda este extrem de nociva pentru mediul inconjurator si sanatatea noastra :
- contamineaza ireversibil apa freatica si de adancime prin fisurile peretilor putului si prin ascensiunea , in timp , a lichidului ee fracturare migrat in lungul faliilor
- consum imens de apa in procesul de fracturare , retrase utilizarilor casnice , agricole sau industrial. Romania are deja secete prelungite si probleme cu alimentarea cu apa pe timpul verii.
- poluare ireversibila a solurilor din cauza migrarii la suprafata a substantelor cancerigene din lichidul de fracturare si a infiltrarilor prin foliile iazurilor de decantare , care cedeaza in timp
- retragerea din circuitul agricol si forestier a unor suprafete mari de teren
- poluarea atmosferica , cauzata de arderea a pana la 20% din cantitatea totala de gaz extras , asociat cu lichidul de fracturare ,provocand boli cumplite , cum ar fi cancerul pulmonar.
- cutremure si distrugerea proprietatilor . In multe zone din SUA,  Italia , Marea Britanie s-au gasit cauzele acestor tragedii naturale : injectarea sub presiune mare a fluidului de fracturare
     Iar daca mediul nu vi se pare o cauza demna de bagat in seama ,  atunci cred ca sanatatea este o cauza importanta si aceasta va fi puternc afectata . Numeroase studii stiintifice indica faptul ca riveranii si lucratorii din industrie au grave problme de sanatate :
-   amnezie , disparitia gustului , tulburari nervoase vegetative
- probleme respiratorii,  cancer , silicoza
- pierderea vederii
-boli genetice
- etc
     Avand in vedere ca 70 % din tara este vanduta pentru asemenea explorari , toate astea va vor afecta si pe voi , chiar daca sunteti in Bucuresti. Aerul poluat circula , nu ramane doar in zona afectata. Lipsa de apa potabila va afecta toata tara si nu cred ca avem cum sau ne convine sa cumparam fiecare gura de apa pe care o bem , sau sa ne spalam si sa gatim cu Evian.  Copiii nostri nu vor mai avea loc de joaca , apa potabila ,mancare sanatoasa.  Si asta nu in cativa ani. Ci mult mai curand de atat , daca se incepe in toata tara. Nu vom mai avea Moldova , Baile Felix , ape minerale . Litorarul din Constanța pana in Vama Veche va fi distrus rapid.  Ploiestul va fi doar o amintire. 
   Franta , Bulgaria , Canada , mai multe state din SUA au interzis fracturarea. Belgia , Irlanda , Cehia , Suedia au suspus aceasta metoda unui noratoriu.
     Acum avem sansa sa spunem ca parerea noastra conteaza , ca meritam respect , ca avem dreptul la sanatate , noi si copii nostri. VENITI DUMINICA , ORA 15:00 LA UNIVERSITATE , LA STATUI - in Bucuresti- SA NE FACEM VOCEA AUZITA , SA LUPTAM PENTRU NOI SI MEDIU , SA LASA O TARA PROSPERA IN URMA , NU OTRAVITA DIN TOATE DIRECTIILE. ESTE FOARTE IMPORTANT , ORICE OM CONTEAZA !

Etichete: , , , , ,