Zilele de vara nu ma impulsioneaza sa gatesc ( nu ca alt anotimp m-ar inspira sa fiu un adevarat chef :D ) , asa ca , atunci cand ma ratacesc prin bucatarie , am grija sa nu robotesc ore intregi. Astazi va propun inca o reteta usor de digerat si rapid de facut.
Ingrediente :
- 2-3 cartofi ( mai ales cei noi sunt foarte buni )
- o lingura de telemea rasa
- 10 gr unt
- 2 linguri cu branza de vaci
- 3 linguri smantana
- patrunjel verde tocat
- sare
Preparare :
- se taie cartofii in doua , pe lung si se scobesc
- se scoate o parte de miez si se amesteca cu branza , verdeata si putina sare
- se pune in cartofi aceasta compozitie si se pun intr-un vas cu apa
- se fierb la cuptor pana scade apa si se rumenesc cartofii usor
- se servesc cu unt deasupra si smantana
Cartofii astia merg cu o salata mare din ceapa verde, loboda maruntita , marar , ulei de masline si otet de vin.
Pofta buna!
Etichete: branza, cartofi, mancare, marar, retata la cuptor, retete mancare, smantana