Cum sa faci curatenie cu o aplicatie: LET'S DO IT

           Nu cred ca ma enerveaza ceva mai mult decat gunoiul aruncat aiurea pe strazi. Asta demonstreaza lipsa de educatie si bun simt. Imaginativa cum ar fi daca toti, absolut toti locuitorii dintr-un oras sau sat ar arunca gunoiul la intamplare: pana la urma am ajunge sa fim sufocati de gunoaie, ca sa nu mai vorbim de miasmele "minunate" pe care le-am inhala sau epidemiile care s-ar declasa. Nu mi se pare deloc greu sa arunci la cos, nu pe langa, nu dupa un tufis sau sub scaunele din RATB, din tren ca sa nu se vada. Sau, atunci cand nu ai un cos de gunoi, pur si simplu sa tii in buzunar/in geanta ceea ce vrei sa arunci pana dai de unul.
           Cu aceste idei in minte, am fost extrem de incantata sa gasesc aplicatia celor de la LET'S DO IT, ROMANIA! Sa va spun cateva cuvinte despre acest proiect:
- a debutat in urma cu 5 ani, avand o initiativa minunata: curatenie in toata tara intr-o singura zi.
- se intampla in fiecare an
- in cifre el a insemnat: 1.000.000 de voluntari implicati in curatenie, 2500 de voluntari implicati in echipele de organizare, 22.500 tone de deseuri stranse, 2.200.000 de saci de deseuri stranse
- are 10 premii si distinctii obtinute
            Si povestea LDIR a prins viata tare frumos: " În Romania, totul a început cu filmuletul Estoniei, în vara lunii iulie 2009. Filmulețul, despre cum au reușit estonienii să pună în practică aceasta acțiune, a fost o adevărată sursă de inspirație și a circulat pe internet timp de câteva zile într-un ritm alert, stârnind multe discuții și întrebări. Fiecare persoană care îl vedea se întreba timid: “oare s-ar putea așa ceva și in România?”. Liana Buzea, președintele Asociației EcoAssist, a fost cea care a decis sa realizeze proiectul și în țara noastră. Așa a început totul!" Informatii detaliate gasiti pe site-ul lor : LET'S DO IT, ROMANIA! Iar pagina de facebook va poate tine la curent cu noutatile
         Acum, revenind la ce va spuneam mai devreme: omuletii astia au scos o aplicatie. E foarte usor de folosit si extrem de utila. Puteti sa va faceti cont sau sa va logati cu cel de facebook si apoi sa semnalati gramezile de gunoi oriunde la gasiti. Aceasta plangere va fi primita si verificata de catre un supervizor si apoi trimisa catre autoritati. Veti primi un raspuns in maxim 30 de zile, de la data plangerii, pe mail si pe aplicatie.
Eu am primit follow up foarte rapid si problema s-a rezolvat in mai putin de o luna.
Si iata cum se poate solutiona o situatie de genul asta chiar daca nu aveti timp, energie sau dorinta de a strange cu propia mana. Curatenie cu ajutorul unei aplicatii: modern si util.Va invit sa o testati, sa va bucurati de ea. Oricine o poate folosi. Indiferenta nu rezolva nicio problema, din contra o inrautateste. Dar cu o poza si o mica descriere a locului respectiv, putem face o diferenta in bine :). Mai jos atasez pasii necesari semnalarii unei astfel de situatie ( de altfel programelul este foarte usor de folosit, chiar de la inceput conducandu-va la un tur al lui, lucru care mi-a placut foarte mult).


Etichete: , , , ,