Plantam si noi ceva? :)

        Soooo, ce mai faceti voi zilele astea? Cu ce va mai ocupati? Ceva proiecte noi, interesante? Daca nu, am eu o propunere: ce-ati zice sa va lucrati bicepsii, tricepsii si alte grupe musculare, alaturi de mine? Cum? Simplu: va invit la o plantare. Nationala, de 1.000.000 de copaci. Dupa cum stiti Romania sufera din cauza desfrisarilor excesive: lipsa de aer curat, seceta, alunecari de teren, inundatii. Asa ca, in acest context, s-a nascut aceasta initiativa frumoasa a celor de la Plantam fapte bune : "Acţiunea din 14 noiembrie este inițiată de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care prin intermediul R.N.P., iar ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii se vor implica. " Daca vreti sa va implicati si sa faceti cu parte dintr-un proiect cu adevarat benefic, atunci iaca detalii: 
Zonele confirmate pentru impadurire sunt urmatoarele: Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Iasi, Mures, Salaj, Teleorman, Timis, Valcea. Mai sunt si o gramada de zone inca neconfirmate pentru plantare, dar care, pana atunci vor avea un status oficial. Detalii gasiti aici.
         Nu uitati de echipament: toamna / primavara: ghete sau cizme de cauciuc, pantofi de shimb pentru drum, două straturi de haine lejere / sport, hanorac / geaca / impermeabile, caciula. Nu uitati sa va inscrieti ca voluntari aici : gasiti un formular de plantare pe cont propriu si un alt formular insotit de o harta pentru a afla care sunt plantatiile dejaconfirate si sa va inscrieti intr-o echipa.Astea fiind zise, sper sa ne vedem la copacit pe 14 noiembrie 2015, eu sigur voi ajunge.
          
       Si daca totusi nu reusiti, mai puteti planta si altfel, chiar de acasa. Nush daca v-ati prins, dar iubesc tehnologia, mai ales cand se imbina cu o alta mare iubire a mea: natura. Asa ca iata un articol de pe site-ul TOBTB  care ne informeaza ca: " La fiecare căutare făcută de o persoană pe internet prin motorul Ecosia, 0,5 cenţi sunt donaţi în scopul plantării unui copac în Burkina Faso, Africa. Regiunea a fost devastată, de peste jumătate de secol încoace, de secetă, iar, prin plantarea copacilor, ecosistemul îşi poate reveni, iar oamenii, la rândul lor, vor avea beneficii." Articolul intreg, cu explicatii il gasiti pe site-ul celor de la TOBTB . 

              Spor la plantat in orice forma!!

Etichete: , , , , ,