Carte pe luna: Necredincioasa - Ayaan Hirsi Ali

             Hello, dragii mei. Azi inaugurez o noua rubrica: o carte pe luna. Asa ca lansez o invitatie in lumea musulmana: Necredincioasa (Infidel - in original), scrisa de Ayaan Hirsi Ali.
             Este un roman deosebit: in primul rand este o biografie. Neh neh, luati mana de pe X: nu este deloc plictisitoare. In al doilea rand este povestea  a unei femei puternice, care a pornit de la minus zero, daca pot spune asa (si pot, pentru ca e blogul meu. Ahaha) si a ajuns unde nici macar nu a visat vreodata. Motto-ul ei: i can do anything!
             Ayaan Hirsi Ali a crescut intr-o familie musulmana foarte stricta. A trait in Somalia, Kenia, Arabia Saudita si intr-un final a ajuns in Olanda (si nu asa oricum....dar va las pe vois sa descoperiti). A scapat de o casatorie impusa si de o viata chinuita, evoluand incredibil de mult prin educatie si o vointa de fier. Traieste si acum si lupta pentru dreptul femeilor musulmane si reformarea Islamului. Este permanent amenintata si renegata de familie, dar nu se opreste din denuntarea a tot ce nu functioneaza in lumea in care a fost crescuta.E genul ala de carte care te absoarbe atat de tare, incat atunci cand ridici ochii din pagini, ai nevoie de cateva secunde pentru a-ti da seamna unde esti si a te intoarce la realitate: totul e dinamic (apar mai multe lumi, triburi, clanuri, tari), intens si plin de viata! Iar eu declar cu mana pe inima ca Ayaan Hirsi Ali e eroina mea!
                  Va las sa o descoperiti. Astept pareri! Bye bye!

sursa foto Wikipedia

Etichete: , , , , , , ,