Carte pe luna: "alive" de Petronela Rotar

    Cartea asta are emotii in stare pura; esente de emotii. Incepe asa, din negura vremurilor, cu o poveste reala in care mandria inmormanteaza iubirea si ajunge intr-un prezent sfredelit de rani si fericiri unde, pe alocuri, poate va veti regasi. Am urmarit-o pe Petronela de-a lungul vieții, prin carte, din satul natal si pana la momentul scriiturii, cu sufletul la gură si o curiozitate nefireasca mie, palpitand prin toate povestirile.
       Scriitura m-a facut sa ma simt ca si cum as fi dat din intamplare peste jurnalul intim al cuiva, rusinandu-ma de incalcarea unei intimitati nestiute, dar pe care nu il puteam închide.Fiecare poveste mi s-a prins de suflet. Limbajul nu e pretentios, nu se încurca in metafore de lemn si, cu toate ca vorbeste despre cotloanele intunecoase ale sufletului, de exemplu despre atacuri de panica, mie mi-a lasat in urma un parfum de optimism si ideea bine inradacinata ca pot iesi ok din orice. Because I am alive! And so are You!
      Deci da, o recomand cu placere. M-a fascinat. Si bonus point: "alive" a luat premiul cititorilor în cadrul sondajului "Cea mai buna carte romaneasca a anului 2014".
         
Sursa foto elefant.ro

Etichete: , , , , , , , ,