Targul Lapus recicleaza 40% din deseurile produse

  M-am bucurat tare mult cand am citit vestea asta minunata. Inseamna ca începe să fie o deschidere din ce in ce mai mare catre un trai sustenabil, mai sanatos, mai bun pentru noi si singura planeta pe care putem să functionam. Vorba aia: "pastrati Pamantul, e singura planeta care are ciocolata". Hehe.
      Si asta demonstreaza inca o data ca, unde e vointa si dorinta, lucruri minunate se pot intampla. Sa nu uitam ca omul sfinteste locul. Va las mai jos un rezumat al stirii si apoi pun si link catre articolul respectiv scris de cei de la digi24.ro.
       Asadar in Targul Lapus se recicleaza în fiecare luna 40% din deseuri. Acestea sunt colectate selectiv si vandute apoi unei firme din zona. Locuitorii din Targul Lapus si din zonele din apropiere au invatat să recicleze separat: hartie si carton, sticla, plastic, metal, biodegradabile, electronice si nereciclabile. Fiecare scara de bloc si gospodarie are la dispozitie pubele speciale pentru acest lucru ai compostoare cumparate de primarie în 2008, printr-un proiect european. Au luni cand recicleaza chiar si 50-60℅. Apoi deseurile sunt vandute unei firme si, intr-un viitor apropiat vor sa acceseze noi fonduri pentru a realiza un centru propriu de reciclare, ceea ce va genera noi locuri de munca.
        Mai, da, asa da. Iata ca se poate. So daca Maramu e fruncea, eu zic ca si noi, cei de la oras, putem. Avem conditii pentru reciclare selectiva si chiar dispunem de alternativele pentru a genera mai putin gunoi prin refuzul de a cumpara plastic, alimente ambalate si chiar prin a ne face singuri diverse lucruri de care avem nevoie si care nu dureaza mult. In plus asta este si un mod de a economisi bani. Eu am incercat in iulie sa fiu plastic free - adica sa nu cumpar deloc plastic si am reusit. Dar despre asta o sa povestesc detaliat cat mai curand.
       Click aici pentru tot articolul si pentru video. Va imbratisez, dragilor. Seara faina!


Etichete: , , , , , , , , , , ,