Curcan cu pere




Dragii si dragele mele azi va voi spune o reteta de mancare ce mi-a facut cu ochiul,dra pe care eu, personal n-am incercat-o.
Daca va incanta si o incercati, astept cu interes pareri :)
Ingrediente :
-un piept de curcan-sare
-cimbru
-piper rosu
-boia iute
-2-3 linguri ulei de masline
-300 gr ciuperci
-8 pere-300 coacaze rosii
-zeama de la 1-2 lamai

Preparare:
a. Se curata pieptul de curcan de pielite, se spala cu apa rece, se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si iute. Apoi se presara cimbru si busuioc pisat.
b. Intr-o tava de iena se pun cateva picaturi de ulei si 100 ml de apa si se pune curcanul in tava care se baga in cuptorul incins. Ciupercile se curata si se spala si se pun in cuptor peste curcan.
c. Dupa ce am bagat curcanul la cuptor se spala perele, se curata de samburi, se scoate o parte din miez si se pun coacazele rosii in perele care se stropesc cu zeama de lamaie si se baga la cuptor 5 minte cat sa faca coacazele zeama :)
d. Dupa ce s-a rumenit carnea, se scoate din cuptor, se pune pe un platou si se pun si cateva crengute de cimbru prospat de ornament :)
pofta buna

Etichete: , , , , , , ,